Stijlgids: bretels voor bruiloften en formele evenementen

Bretels bretelsspecialist.nl

Bretels stijlgids: bruiloften en evenementen

Bretels zijn interessante, veelzijdige accessoires. Ze zijn praktisch en comfortabel, maar voegen ook persoonlijkheid toe aan een gewone outfit. Een van onze favorieten om een gedurfde fashion-statement te maken is door bretels met formele kleding te dragen. Waar we ook urenlang poëtisch kunnen gaan doen over onze grote liefde voor bretels, hebben we onze tips en trucs verzameld om ze deel te laten uitmaken van jouw ensemble voor formele gelegenheden.

Bretels en bruiloften

Als je het afgelopen jaar een paar bruiloften hebt meegemaakt, heb je misschien een beweging gemerkt in de richting van iets minder formele – maar toch mooie – feesten en ceremonies. Moderne bruiloften zijn speels en leuk, en voorzien van elementen die de persoonlijkheden van de bruid en bruidegom uitdrukken. Omdat bruiloften een beetje meer ontspannen zijn geworden in termen van aankleden en zelfs kleding, hebben de bruidegoms zich tot bretels gewend om een beetje extra flair en structuur toe te voegen aan hun trouwpak en aan de uitstraling van hun bruidsjonkers.

Bretels als onderdeel van de kledij van de bruidegom zijn altijd elegant (denk aan mooie stoffen en luxe details), maar ze zijn ook een manier om de algehele look van de bruidegom terug te koppelen aan de speciale dag, en vaker wel dan niet, aan de bruid. Je zult vaak merken dat de bretels van de bruidegom overeenkomen met de kleur van accessoires, schoenen of boeket van de bruid; ze kunnen ook overeenkomen met het thema of de inrichting van de bruiloft voor een uniform uiterlijk.

Bretels voor bruidsjonkers zijn vaak een manier om te laten zien wie deel uitmaakt van het huwelijksfeest, omdat ze een eenheid vormen. Bretels zijn een geweldige accessoire in het voorzien van verschillende bruidsjonkers-looks – ze kunnen het gebruikelijke accessoire zijn dat alle bruidsjonkers dragen, zelfs als ze iets andere outfits hebben. Dit is niet alleen voordelig (het kopen van één paar bretels versus een volledige reeks), maar het is ook praktisch, en staat elke persoon in jouw huwelijksfeest toe om hun uniciteit uit te drukken en kleren te draag die voor hen comfortabel zijn.

Als je bent uitgenodigd om als gast een bruiloft bij te wonen, draag dan een paar bretels die passen bij het pak (of outfit) dat je hebt gekozen.

Bretels & gala’s en andere black tie-evenementen

Hoewel bretels niet echt nodig zijn om een ​​knap ensemble te maken dat geschikt is voor een black tie-evenement, zorgen ze toch voor een interessante, persoonlijke toevoeging.

Waar black tie-evenementen beslist enige personalisatie mogelijk maken, is deze vaak beperkt tot kleine toevoegingen, manchetknopen, schoenen, horloges, die vaak neutraal (waarschijnlijk zwart) in kleur zijn en niet te veel worden gepersonaliseerd.

Bretels zijn precies het tegenovergestelde: omdat ze weggestopt zijn onder je smokingjas, kunnen ze net zo interessant zijn als je wilt. Hoewel we niets te wild aanbevelen (fluorescerende strepen zijn een no-no in ons boek), kun je pronken met je stijl door bretels te dragen met een subtiele hint van kleur, een paar dat is gepersonaliseerd met een monogram, reliëf op de leren details, of met een uniek patroon zoals je familietartan.

Bretels zijn ook geweldig omdat ze helpen om je broek (en tot op zekere hoogte je shirt) op zijn plaats te houden, door ervoor te zorgen dat je broek netjes omhoog wordt gehouden, zodat je shirt niet los komt te zitten en je broek niet per ongeluk laat lager vallen dan je heupen als je gaat zitten of naar voren leunt. De enige keer dat we het dragen van bretels met zwarte stropdas niet aanbevelen, is als je van plan bent een riem te dragen; ze hebben een soortgelijk doel, dus er is er maar één nodig.

We hopen dat je het leuk vindt om te experimenteren met bretels tijdens je volgende formele evenement!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *